Mitä tehdä Levillä kesällä 2023

Kesä Levi:llä, Suomen Lapissa, tuo mukanaan oman ainutlaatuisen viehätyksensä tähän arktiseen kohteeseen. Kun lumi sulaa ja päivät pitenevät, maisema herää eloon ja tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja ja nähtävyyksiä. Tässä opas siihen, mitä Levi:llä voi tehdä kesäkuukausina:

1. Keskiyön Auringon Kokemukset

Levin sijainti napapiirin yläpuolella tarkoittaa, että kesän aikana aurinko ei laske useiden viikkojen ajan. Tätä luonnonilmiötä on koettava.

 • Keskiyön Auringon Golf: Levi tarjoaa golfkokemuksia keskeytymättömän auringon alla. Voit aloittaa pelisi mihin tahansa aikaan ja nauttia unenomaisesta maisemasta.
 • Keskiyön Auringon Vaellukset: Liity ohjatuille vaelluksille tai tutki itsenäisesti reittejä ja nauti luonnon kauneudesta jatkuvassa päivänvalossa.

2. Vaellus ja Pyöräily

Levin-alue on täynnä monipuolisia vaellus- ja pyöräilyreittejä, jotka vaihtelevat helpoista haastaviin.

 • Vaellusreitit: Tutustu Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon tai ota lyhyempiä kävelyretkiä Levi’n ympärillä. Tunturien, metsien ja järvien maisemat ovat henkeäsalpaavia.
 • Maastopyöräily: Vuokraa pyörä tai liity ohjatulle maastopyöräretkelle ja tutustu eri taitotasojen reitteihin.

3. Vesiaktiviteetit

Lapin joet, järvet ja lammet tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

 • Melonta ja Kajakointi: Vuokraa kanootti tai kajakki ja tutki vesistöjä omaan tahtiisi tai liity ohjatulle retkelle rakenteellisempaan kokemukseen.
 • Kalastus: Kokeile onneasi kalastuksessa. Paikalliset oppaat voivat viedä sinut parhaisiin paikkoihin.

4. Luonto- ja Eläinretket

Kesä on erinomainen aika nähdä Lapin monimuotoinen eläimistö ja kasvisto.

 • Lintujen Bongaus: Liity ohjatuille lintujen bongausretkille nähdäksesi alueen ainutlaatuiset lajit.
 • Eläinretket: Bongaa poroja, kettuja ja muita paikallisia eläimiä. Oppaat voivat viedä sinut parhaisiin paikkoihin eläinten tarkkailuun.

5. Kulttuurielämykset

 • Vieraile Saamen Museossa: Opiskele alkuperäiskansojen Saamen kulttuuria, heidän historiaansa, taidettaan ja elämäntapaansa paikallisissa museoissa ja kulttuurikeskuksissa.
 • Perinteiset Kokkauskurssit: Kokeile perinteisen lappilaisen ruoan valmistamista paikallisista aineksista.

6. Seikkailulajit

 • Ratsastus: Ratsasta upeiden maisemien halki islanninhevosilla, jotka sopivat sekä aloittelijoille että kokeneille ratsastajille.
 • Via Ferrata: Seikkailunhaluisille suosittelemme Via Ferrata -kiipeilyreittejä. Nämä ohjatut kiipeilyretket tarjoavat jännittävän tavan tutkia alueen karua maisemaa.

7. Rentoudu ja Viihdy

 • Levi Spa: Hemmottele itseäsi Levi Spa:ssa, joka tarjoaa saunoja, altaita ja erilaisia hoitoja rauhallisessa ilmapiirissä.
 • Paikallinen Ruokailu: Maista paikallisia makuja kaupungin ravintoloissa, joissa on tarjolla perinteisiä lappilaisia ruokia ja tuoreita ainesosia.

8. Tapahtumat ja Festivaalit

 • Kesäfestivaalit: Tutustu paikallisiin tapahtumiin ja festivaaleihin vierailusi aikana, joihin kuuluu musiikkifestivaaleja ja kulttuurijuhlia.

Johtopäätökset

Levi kesällä on paikka, jossa on loputon päivänvalo, elävä maisema ja monipuolisia aktiviteetteja ulkoilmaihmisille, kulttuurintutkijoille ja niille, jotka etsivät rentoutumista. Olipa kyseessä sitten paikallisen kulttuurin kanssa tekemisissä oleminen, villiin luontoon sukeltaminen tai maailma Keskiyön Auringon alla, Levi kesällä tarjoaa unohtumattoman kokemuksen. Kuten kaikissa matkakohteissa, harkitse joidenkin aktiviteettien varaamista etukäteen ja varaudu sopivilla vaatteilla vaihteleviin sääolosuhteisiin. Nauti Levin Lapin kesän ainutlaatuisesta taikasta!

Voit varata majoituksemme mökistämme tämän linkin kautta:

Riekonpesä Levi Nettimökki https://www.nettimokki.com/kittila/11630 TAI Airbnb kautta airbnb.fi/h/riekonpesalevi